4gamers.be

Geannuleerde Fortress was vervolg op Final Fantasy XII

Door Jay, 17-08-2013 00:07, bron: neogaf

Legacy of Kain: Dead Sun is niet de enige geannuleerde game die op NeoGAF terug is opgegraven. Iemand heeft zich namelijk verdiept in de geschiedenis van Fortress, wat een vervolg had moetenj worden op Final Fantasy XII, met een enorme open wereld.

Het verhaal van Fortress is jammer genoeg een tragedie. De mensen van ontwikkelaar Grin, bekend van de reboot van Bionic Commando, wisten aanvankelijk niet dat ze een Final Fantasy-game aan het ontwikkelen waren, maar toch moesten ze als concept artwork en vroege in-game assets ontwikkelen. Op die manier werd een half jaar aan de game gewerkt, tot men te horen kreeg welke game men eigenlijk aan het maken was. Op dat moment moesten er al enorme aanpassingen doorgevoerd worden om het meer op een Final Fantasy-game te laten lijken, een haast onbegonnen taak voor Grin. Twee maanden later ging de studio failliet en de stichters spraken toen van verraad langs de kant van Square Enix.

Naar verluidt zou de game bij een andere studio verder ontwikkeld zijn, maar tot nu heeft het spel nooit het levenslicht gezien. Sinds de annulatie in 2009 zijn wel regelmatig wat stukjes artwork opgedoken, waarvan je op NeoGAF een enorme verzameling kan terugvinden. Hieronder dan weer kan je alvast een tech demo bekijken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.